Aventura basarabeană a lui Dinamo din finalul săptămânii trecute nu s-a sfârșit bine, dar, ca de obicei, o deplasare în Moldova e tot timpul deschisă la fel de fel de evenimente. La finalul meciului cu Dacia (1-2), Ciobotariu a ignorat rezultatul negativ tocmai pentru că avea motive mai serioase de îngrijorare: accidentările lui Niculae, Dănciulescu și Cătălin Munteanu.
Dacia – Dinamo a fost promovat toată săptămâna de dinainte drept o adevărată sărbătoare, mai ales că echipa moldoveană a împlinit sâmbătă fix 12 ani de la înființare. Cum în ultimul sezon echipa prosperului om de afaceri Stati a reușit să câștige și campionatul, întrerupând hegemonia instaurată în ultimii 10 ani de Sheriff Tiraspol, se putea spune că adversara lui Dinamo e o mică forță a Răsăritului Europei.
Rugby-ul a stricat sărbătoarea Cu doar o jumătate de oră înainte de meci, scaunele goale surprindeau. Sărbătoarea pe care un MC autohton încerca să o promoveze cu forța, zbierând din toate puterile într-un microfon, a fost sabotată de tradițioÂnalul sport moldovean, rugby-ul. La aceeași oră, Moldova întâlnea într-un amical redutabila reprezentativă a Poloniei într-un regal dedicat sportului cu balonul oval. În aceste condiții, la startul partidei, în tribune nu se strânseseră mai mult de 2.000 de oameni. E adevărat, puțini, dar inimoși, mai ales galeria Daciei, care s-a zbătut permanent să promoveze „frăția” România – Moldova strigând la unison cu vreo sută de dinamoviști organizați și ei ca o mică galerie „România, România!”.
Frumusețile de la oficială La tribuna oficială, Dinamo a jucat serios și a început cu „vârf împins”, Nicolae Badea. Șeful roș-albilor a fost întâmpinat ca un adevărat star, însuși președintele Daciei, frumoasa Zinaida Jioară, făcând serviciile de gazdă. Blonda de 34 de ani l-a servit cu un pahar de vin pe șeful dinamovist, cu care s-a întreținut minute bune.
Au dat serios la tibii Și începe fotbalul. Generoși în explicații, ziariștii moldoveni ne dezvăluie secretul succeselor repurtate de Dacia în ultima vreme, mai ales că evoluția din prima repriză a Daciei ne făcea să ne întrebăm de ce Mioveni preferă să fie „lanternă roșie” în România și nu traversează Prutul să își treacă în palmares câteva trofee. E adevărat, în moldoveană, cuvântul „blaturi” sună mult mai draguț decât în România. Iar de la Chișinău, DNA pare un CIA al românilor pe care moldovenii încă nu îl au.
Atât despre fotbal, pentru că probabil dinamoviștii nu au vrut să strice sărbătoarea moldovenilor, iar gazdele, în afara victoriei, au vrut să bifeze și câteva tibii rupte. E adevărat, Pavlov, Ilescu și ai lor au țintit sus. Așa că, la final, Ciobotariu nici nu mai voia să stea de vorbă cu moldovenii din cauza accidentărilor lui Dănciulescu, Niculae și Cătălin Munteanu. Aceștia au suferit contuzii puternice, dar vor fi apți etapa viitoare. Jucătorii Daciei nu și-ar fi putut permite aceste lucruri fără ajutorul arbitrului Sidenco. Acesta nu le-a dat dinamoviștilor un penalty pentru un henț văzut chiar și de spectatorii de la rugby, iar la capitolul cartonașe roșii, probabil prin minutul 60 meciul s-ar fi întrerupt pe motiv de lipsă de efectiv a Daciei.
Nervoși pe o declarație Explicația intervențiilor chirugicale ale moldovenilor a venit de la antrenorul Dobrovolski. Roșu la față, fostul internațional al URSS le explica ziariștilor moldoveni într-o rusă impecabilă: „A zis că poate acum Dinamo știe ce echipă din Moldova o poate bate. Dinamoviștii să spună că Dacia e mai bună”. Ce se întâmplase? Înainte de meci, în mass-media moldoveană a apărut un mesaj războinic din tabăra „câinilor”: „Nu există vreo echipă din Moldova care să bată Dinamo!”. Emițătorul, spun „frații” noștri moldoveni, ar fi fost Adrian Alexandrescu, culmea, exact omul responsabil cu relațiile internaționale în „Groapă”!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER